• Passie!

  Ik had nooit een passie. Totdat ik er in 2004 ineens tegenaan liep.

  En inmiddels wil ik niet meer zonder!

  Ruim tien geleden vroeg een vriendin of ik mee wilde naar een proefles salsa. Toevallig had ik tijdens de zomervakantie in Curaçao al wat mogen proeven van deze opzwepende dansstijl. Dus dat leek me wel wat. Maar dat viel even vies tegen. Tijdens die eerste lessen was er weinig opzwepends aan. Vooral frustratie en gestuntel. Na het eerste lesblok, twee maanden verder, besloot mijn vriendin te stoppen. Ik twijfelde, maar iets in mij was nieuwsgierig geworden en wilde wél verder. Doorzetten dus, want ondanks de frustratie werd ik ook heel blij van deze dans en de gezelligheid met de medecursisten tijdens en na de les.

  Een tijdje later nodigde een medecursist mij uit om mee te gaan naar een dansavond in de Winkel van Sinkel in Utrecht. We hebben aan één stuk door gedanst. Tot in de kleine uurtjes. Ik vond het gewéldig, veel leuker dan de lessen.

  Die avond was het begin van vele dansfeestjes die we samen zijn afgegaan. In de weekenden reden we het hele land door om salsafeestjes te bezoeken. Ik ontmoette steeds meer leuke mensen, werd steeds beter in dansen en na een half jaar was de frustratie verruild voor gevoel van intens genieten. Ik was verkocht. Blije en lachende gezichten overal om mij heen. Iedere keer weer met een andere man ‘spelen’, is ultieme vrijheid voor mij. De man leidt in de salsa en de vrouw volgt. Ik geef me inmiddels graag helemaal over aan de danspartner in kwestie, want alleen dán kan er iets magisch ontstaan. Allebei volledig opgaan in de muziek, alsof er geen tijd bestaat. Alleen maar genieten. In een geweldige flow komen waarvan je hoopt dat die nooit voorbij zal gaan.

  Op momenten dat ik het op mijn werk of privé heel druk heb, maak ik ruimte om te gaan dansen. Salsa is een soort meditatiemoment voor mij, wat de werkdruk en stress vermindert. Niet met gesloten ogen, stil en alleen op een kussentje zitten om mijn gedachten tot rust te krijgen, maar juist stevig bewegen en verbinding maken met een ander. Lekker mijn gedachten op nul en gáán op het ritme van de muziek. Mij overgeven aan de flow. Want tijdens een intense dans met mijn danspartner heb ik écht geen tijd om aan werk of problemen te denken. Mijn lichaam heeft zóveel geluksstofjes aangemaakt dat ik mij aan het einde van de avond als herboren voel en ik met nieuwe energie een nieuwe (werk)dag in ga.

  Read more...

  0 comments

 • Weekendretraite Bentinho Massaro 2-3 januari 2016

  800 mensen in de zaal... Wow!

  Bentinho heeft dus blijkbaar iets interessants te vertellen dat zoveel mensen zich voor deze weekenretraite hebben opgegeven.

  En ja, inderdaad... De inzichten die hij met ons deelde waren bijzonder waardevol.

  Ik was hier samen met mijn opleidingsgroep (slechts een aantal hiervan staan op de foto, Bentinho staat in het midden).

  Een aantal inzichten die ik tijdens dit weekend heb gekregen, deel ik hierbij met jullie.

  - Hoe je je voelt houdt direct verband met welke gedachten je denkt. Voel je je slecht? Kijk dan welke gedachten je over dat onderwerp denkt! Verander je gedachten in een beter voelende gedachte over het onderwerp en je zal zien dat je je meteen al beter voelt.

  - Focus je op gevoelens, beelden en dingen die je het meest blij maken! Laat jouw licht stralen.

  - Wees je er van bewust van je ieder moment een KEUZE hebt welke gedachten je denkt (ook al denk je soms van niet). De meesten gedachten hebben wij onbewust/automatisch (er zitten veel negatieve gedachten tussen) dus het vraagt tijd en aandacht om dit telkens weer te doen als je je slecht voelt.

  - Als er iets in je leven is wat je liever niet ervaart, gebruik het dan als opstap om duidelijk voor jezelf te krijgen wat je wél wilt.

  - Creeer een visie voor je leven. Wat geeft je het meeste opwinding als je eraan denkt om te doen in je leven? Niemand gaat dit leven voor jou creeeren. Je zal dit zelf moeten doen. Verspil je kostbare levensenergie niet.

  Read more...

  0 comments

 • Hoe kan ik mijn geluksgevoel vergroten?

  Geluk is een breed begrip en zal voor iedereen weer wat anders betekenen.

  Deze maand heb ik al mijn levensgebieden eens onder de loep genomen en gekeken hoe gelukkig ik daarmee ben.

  Ik ben daarbij 6 levensgebieden onderscheiden:

  1) Werk

  2) Gezondheid

  3) Vrienden/ Familie/ sociale contacten

  4) Relatie (gezin)

  5) Financiële situatie

  6) Zingeving

  Ik heb ontdekt dat alle levensgebieden onderling invloed op elkaar hebben.

  Als maar 1 levensgebied niet goed zit, kan dat je algehele geluksgevoel sterk naar beneden halen.

  Ik wil jullie uitnodigen om mee te doen!

  Geef jezelf een cijfer voor ieder levensgebied. Hoeveel zorgen maak je je per levensgebied? Als je je veel zorgen maakt, iets mist of je er niet tevreden over voelt, kom je uit op een lage score. Voel je je er juist heel goed bij (heel gelukkig) dan kom je uit op een hoge score.

  Het mooiste is als je op alle levensgebieden minimaal een 7 scoort.

  Bekijk eens naar de cijfers die je hebt opgeschreven.

  Aan welke levensgebieden zou je actief willen werken?

  Wat kan je eraan doen om het cijfer (je geluksgevoel op dat levensgebied) te verhogen?

  1) Wat kan je doen om je gelukkiger te voelen over je werksituatie?

  2) Wat kan je doen om een betere gezondheid te krijgen?

  3) Wat kan je doen om het contact met je vrienden/ familie/ kennissen te verbeteren?

  4) Wat kan je doen om je relatie te verbeteren?

  5) Wat kan je doen om een gezondere financiële situatie te creëren?

  6) Wat kan je doen om meer zingeving in je leven te ervaren?

  Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande oefening, voel je dan vrij om mij een berichtje te sturen. Heel veel succes met het verhogen van jouw geluksgevoel!

  Read more...

  0 comments

 • Wat is de relatie tussen NLP en je goed voelen?

  Grow to Happiness staat voor “groei naar geluk”. Ik wil jou graag helpen om meer geluk in je leven te ervaren. In 2014 zal ik een aantal interviews plaatsen van mensen die ik persoonlijk ken en die op hun eigen unieke wijze een bijdrage leveren aan "je goed voelen". Deze keer wil ik jullie graag voorstellen aan Bas Smeets.

  Mocht je interesse hebben in een coachingsessie bij Bas Smeets, dan ontvang je als lezer van deze nieuwsbrief 10% korting als je je aanmeldt met de ACTIECODE “Grow to Happiness”. Veel leesplezier!

  Wil je jezelf kort voorstellen?

  Mijn naam is Bas Smeets, eigenaar van Bas Smeets Coaching in Den Bosch.

  Wat doe je precies?

  Als NLP Coach help ik mensen die vast zitten in een negatief gedragspatroon dit op een snelle en effectieve manier te doorbreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overwinnen van verschillende soorten angsten, het creëren van zelfvertrouwen om stevig in je schoenen te staan of het vinden van een doel/richting in je leven, oude gewoontes achter je te laten en de motivatie om hier helemaal voor te gaan. Ik doe dit via mijn website www.bsmeets.com, online trainingen, workshops en 1 op 1 coaching.

  Nadat ik zelf jaren lang “vast” zat in een baan die ik niet leuk vond, geen gevoel van geluk en tevredenheid in mijn leven had, en niet wist wat ik wilde, kwam ik onder andere met NLP in aanraking. Door te investeren in mezelf, te onderzoeken wat ik echt wilde en vooral actie te ondernemen is mijn leven totaal veranderd. Dit gun ik iedereen.

  Op welke wijze draagt NLP bij aan meer geluk?

  Geluk is voor mij de basis van het leven, maar soms zitten er emoties zoals angst, twijfel of negatieve overtuigingen in de weg. Zodra we deze oplossen ontstaat er ruimte voor het geluksgevoel. Je kunt je niet gelukkig voelen zo lang het een chaos in je hoofd is. NLP coaching werkt snel, binnen 3 sessies heb je meestal resultaat.

  Wat is jouw gouden tip?

  Weet wat je wilt, stel doelen! Veel mensen hebben geen enkel idee over hoe ze willen dat hun leven er over 10 jaar uit ziet. Je onbewuste heeft richting nodig. Als je niet weet wat je wilt krijg je vaak een gevoel dat je de weg kwijt bent, je gaat in je hoofd zitten, je verzint allerlei excuses en redenen om goed te praten dat je niet gelukkig en succesvol bent en gelooft ze zelf nog ook. De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen, maar hebben geen idee wat ze wel willen. Mocht je gratis tips willen ontvangen over doelen stellen, klik dan op de volgende link: http://www.bsmeets.com/doelen-stellen.

  Bedankt Bas voor dit inspirerende interview!

  Read more...

  0 comments

 • De 5 grootste voordelen van Dru Yoga

  Grow to Happiness staat voor “groei naar geluk”. Ik wil jou graag helpen om meer geluk in je leven te ervaren. In 2014 zal ik een aantal interviews plaatsen van mensen die mij persoonlijk hebben geïnspireerd en duidelijk een bijdrage leveren aan meer geluk. Deze keer wil ik jullie graag voorstellen aan Bernardine. Wil je zelf ook graag eens een Dru yogales van haar bijwonen of genieten van de Dru Yoga DVD? Dat kan! Als je je bij Bernardine aanmeldt met de ACTIECODE “Grow to Happiness” dan ontvang je 10% korting. Veel leesplezier!

  Wie ben je en hoe ben je zelf in aanraking gekomen met Dru Yoga?

  Ik ben Bernardine, eigenaar van Heart Alignment. Ik geef Dru yogalessen en help daarmee mensen in lijn met hun hart te leven. Ik wil mensen graag helpen om zich goed te voelen. Tijdens een healingopleiding ontdekte ik dat bewegen, lichamelijke oefeningen invloed hadden op mijn denken en emoties. Mijn emoties waren altijd mijn grootste probleem dus ik voelde de impuls om meer met bewegen te gaan doen. Ik ben gaan zoeken naar wat bij me paste. Ik las in een nieuwsbrief over een 4-jarige part-time Dru Yoga opleiding. Dru Yoga betekent de yoga van het hart. Onmiddellijk ‘wist’ ik dat dit de juiste vorm voor mij zou zijn. Ik schreef me direct in en het klopte gewoon. Deze vorm van yoga is licht en vrolijk, heel positief, toegankelijk, open en ruimdenkend. De docenten waren erg goed en ‘practice what they preach’ . Werken met de kracht van mijn hart sprak me erg aan omdat ik als kind al de kracht van liefde voelde. Ik voel me blij en vervuld als ik zie dat mensen aan het eind van een yogales met een mooie glans in hun ogen en een glimlach weggaan en zeggen dat de les hen goed heeft gedaan.

  Wat is de relatie tussen Dru Yoga en geluk?

  Met Dru Yoga werk je met de kracht van je hart. Kwaliteiten van het hart zoals liefde, vreugde, dankbaarheid brengen je energie-vibratie omhoog. Dat is belangrijk omdat wij wezens van vibratie zijn. Wat je denkt/voelt/bent/vibreert is de energie die je uitstraalt en dat is wat je aantrekt. De Law of Attraction werkt altijd, het is een universele wet waarmee je situaties en dingen in je leven aantrekt. Wil je positieve situaties aantrekken, dan zal je positief moeten denken en voelen en daarmee dus energetisch vibreren voordat deze situaties kunnen manifesteren. Je leven zal dit reflecteren. Maar de directe bonus die je door het beoefenen van Dru Yoga krijgt is dat jij je in dat moment goed voelt. Je verandert je staat van zijn bewust door je aandacht te verschuiven naar wat je wel wil (gelukkig zijn) i.p.v. wat je niet wil. Dus het werkt dubbel, je creëert een goed gevoel (en daar kan je vaak een week mee vooruit) en als beloning krijg je ook nog eens meer van wat je wilt. Prachtig toch?

  Wat zijn de 5 grootste voordelen van Dru Yoga?

  Je lichaam en geest ontspannen zich. Je krijgt meer rust in je hoofd.

  Je ervaart meer balans in je leven zodat je makkelijker positief denkt en voelt.

  Je krijgt meer energie waardoor je onder andere beter kan slapen.

  Je opent je om het goede te ontvangen en zal meer flow gaan ervaren in je leven.

  Je voelt je verbonden met je essentie waardoor je gevoelens ervaart van vervulling, vrede, vreugde en liefde. Geluk borrelt dan op van binnen en daardoor zal je minder afhankelijk zijn van de buitenwereld om je heen.

  Wat is jouw gouden tip?

  Neem volledige verantwoordelijkheid voor je denken en voelen en stap daarmee uit je uit de slachtofferrol. Pak jouw kracht terug; weet dat je krachtig bent. Hoe jij jezelf ziet, hoe je anderen en de wereld ziet ligt volledig binnen jouw macht.

  Bedankt Bernardine, voor dit prachtige interview!

  Vraag van Grow to Happiness: Wat helpt jou om meer geluk in je leven te ervaren?

  Iedereen heeft andere “oplaadmomenten” die bijdragen aan meer geluk. Wat is dat voor jou? Ik verzamel ze en zal ze daarna met jullie delen. Ik ben heel erg blij met jouw reactie want zo help je een ander ook weer! (vanessa@growtohappiness.nl)

  Read more...

  0 comments

Photo crop (passport)

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player