• JIJ kan je steentje bijdragen

  Toen ik nog een kind was, was ik al actief bezig met bewust leven, om op een positieve manier iets bij te dragen aan onze wereld. Ik las bijvoorbeeld het boek “50 eenvoudige dingen die kinderen kunnen doen om de wereld te redden”.

  Vanaf mijn puberteit kocht ik de meeste cosmeticaproducten al bij Yves Rocher of de Tuinen omdat ze gemaakt zijn van plantaardige producten en een kleine ecologische voetafdruk achterlaten. Goed voor mij en goed voor het milieu.

  Vanaf mijn twintiger jaren ben ik ook bewuster met voeding omgegaan. Ik koop zoveel mogelijk biologische en fair trade voeding, eet zeer weinig vlees en vis en maak sinds dit jaar elke ochtend een gezonde groene smoothie. Hierdoor draag ik mijn steentje bij aan een proces dat is gebaseerd op respect voor mensen, dieren, de wereld en mijzelf.

  Tuurlijk zijn biologische producten duurder maar als je je focust op de aanbiedingen valt het best mee. Ik doe zelf regelmatig inkomen bij Ekoplaza.

  Ook heb ik een groene en duurzame bank gekozen waar ik mijn geld heb ondergebracht, namelijk de Triodosbank.

  Dit is geen betoog om te laten zien hoe “goed” ik bezig ben maar wel om je er bewust van te maken dat ook JIJ wat kan doen om bij te dragen aan een mooiere wereld voor jezelf en voor ons allemaal. Je hebt veel invloed door de keuzes die je maakt.

  Met iedere Euro die je bezit, heb je invloed. Investeer jij je geld in bedrijven en producten die slecht zijn voor je gezondheid en het milieu of investeer jij je geld in bedrijven en producten die juist goed zijn voor jou en de wereld om je heen? Ondersteun de bedrijven die hun geld verdienen op een manier waar jij achter kunt staan.

  JIJ hebt dus veel meer invloed dan je denkt! Door bewuster te leven inspireer je andere mensen om dat ook te doen en zo help je actief mee aan een schonere en eerlijkere wereld.

  Ben je geinteresseerd in meer inspirerende informatie?

  0 Comments

Photo crop (passport)

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player