• Leef het leven van je dromen! (4 tips)

  Leef jouw Droomleven: 4 tips!

  Iedereen heeft wel een bijzondere droom voor de toekomst. Bijvoorbeeld het maken van een wereldreis, een eigen bedrijf opstarten of op vroege leeftijd stoppen met werken. Wat doe jij op dit moment iets om je grootste dromen werkelijkheid te maken? Veel mensen koesteren dromen die ze reserveren voor ‘later’. Het liefst zouden ze hun droomleven nu al leven, maar vaak schuiven mensen de realisatie van hun grootste dromen voor zich uit vanwege ervaren belemmeringen. Het kan zijn dat je bang bent voor de veranderingen, de onzekerheid of je denkt dat je het niet kan. Leef jij op dit moment je droomleven? Zo nee, hierbij 4 tips!

  1. Maak je dromen concreet

  Veel dromen zijn vaag. De meeste mensen koesteren een vaag idee over wat ze graag zouden willen. Pas als je écht weet wat je wilt, kun je beginnen met de verwezenlijking van je droomleven. Maak tijd vrij om eens vrijuit te brainstormen hoe jouw ideale leven eruit ziet als je bijvoorbeeld 30 miljoen zou winnen en geld geen belemmering is bij het vormgeven van jouw droomleven. Schrijf je inzichten op.

  2. Maak een Visionboard

  Als je weet wat je precies wilt, is het belangrijk om je bewuste en onderbewuste brein heel duidelijk te maken wat je precies wilt. Een heel krachtige methode hiervoor is het maken van een Visionboard. Je zoekt plaatjes en powerwoorden (zoals” intens geluk”, “diepe liefde” of “vrijheid”) en plakt deze op een groot vel papier. Het belangrijkste is dat je een heel goed gevoel krijgt als je naar jouw Visionboard kijkt.

  Mijn eerste Visionboard maakte ik in mei 2011. Iedere ochtend en avond nam ik de woorden en beelden goed in mij op. Al na ca 3 maanden begonnen er positieve veranderingen in mijn leven plaats te vinden in de richting van mijn droomleven en na 6 maanden ontmoette ik mijn huidige partner die precies overeenkwam met de gevoelens die ik op mijn Visionboard had gevisualiseerd (en waar ik nu nog steeds mee samen ben).

  3. Schrijf een actieplan

  Het Visionboard werkt voornamelijk op je onderbewuste in. Wil je écht snel resultaat zien, zorg dat je dan ook een concreet actieplan maakt. Het realiseren van je droomleven kun je gewoon zien als een groot project. Je zult onderzoek moeten doen naar de haalbaarheid en mogelijkheden, in contact komen met de juiste mensen, keuzes maken en je motivatie hoog houden. Schrijf alles op wat nodig is om jouw droomleven te realiseren. Welke informatie op internet heb je nodig? Welke boeken kan je lezen? Welke cursussen/opleidingen kunnen je helpen?

  Misschien loop je bij het maken van het plan al meteen tegen je “obstakels” aan. Bijvoorbeeld onvoldoende tijd, geld of vaardigheden. Schrijf dit ook op als actiepunten: hoe kom je aan meer tijd, geld en vaardigheden? Wie kunnen jou inspireren op dit vlak? Er zijn genoeg mensen die net als jij gestart zijn in een situatie zonder tijd, geld of vaardigheden. Praat met mensen die al bereikt hebben wat jij wilt bereiken. Deze mensen kunnen je veel vertellen omdat zij het hele proces al hebben doorgemaakt. Op internet en in boeken zijn veel van dit soort verhalen van mensen te vinden. Schrijf het allemaal op. Pas als je je dromen omtovert naar doelen kun je in beweging komen. Nu je alles concreet hebt uitgewerkt, kan je je droom ook gaan delen met andere mensen die je kunnen helpen.

  4. Voer je actieplan uit

  Als je eenmaal de eerste stap hebt gezet, is het een kwestie van doorgaan. Als je niets doet zul je je droom nooit werkelijkheid zien worden. Maak een begin, zet iedere dag concrete stappen in de richting van jouw droomleven en haal je dromen op deze manier dichterbij. Geniet vooral ook van de reis, van alles wat je onderweg meemaakt en leert.

  0 Comments

Photo crop (passport)

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player