• Passie!

  Ik had nooit een passie. Totdat ik er in 2004 ineens tegenaan liep.

  En inmiddels wil ik niet meer zonder!

  Ruim tien geleden vroeg een vriendin of ik mee wilde naar een proefles salsa. Toevallig had ik tijdens de zomervakantie in Curaçao al wat mogen proeven van deze opzwepende dansstijl. Dus dat leek me wel wat. Maar dat viel even vies tegen. Tijdens die eerste lessen was er weinig opzwepends aan. Vooral frustratie en gestuntel. Na het eerste lesblok, twee maanden verder, besloot mijn vriendin te stoppen. Ik twijfelde, maar iets in mij was nieuwsgierig geworden en wilde wél verder. Doorzetten dus, want ondanks de frustratie werd ik ook heel blij van deze dans en de gezelligheid met de medecursisten tijdens en na de les.

  Een tijdje later nodigde een medecursist mij uit om mee te gaan naar een dansavond in de Winkel van Sinkel in Utrecht. We hebben aan één stuk door gedanst. Tot in de kleine uurtjes. Ik vond het gewéldig, veel leuker dan de lessen.

  Die avond was het begin van vele dansfeestjes die we samen zijn afgegaan. In de weekenden reden we het hele land door om salsafeestjes te bezoeken. Ik ontmoette steeds meer leuke mensen, werd steeds beter in dansen en na een half jaar was de frustratie verruild voor gevoel van intens genieten. Ik was verkocht. Blije en lachende gezichten overal om mij heen. Iedere keer weer met een andere man ‘spelen’, is ultieme vrijheid voor mij. De man leidt in de salsa en de vrouw volgt. Ik geef me inmiddels graag helemaal over aan de danspartner in kwestie, want alleen dán kan er iets magisch ontstaan. Allebei volledig opgaan in de muziek, alsof er geen tijd bestaat. Alleen maar genieten. In een geweldige flow komen waarvan je hoopt dat die nooit voorbij zal gaan.

  Op momenten dat ik het op mijn werk of privé heel druk heb, maak ik ruimte om te gaan dansen. Salsa is een soort meditatiemoment voor mij, wat de werkdruk en stress vermindert. Niet met gesloten ogen, stil en alleen op een kussentje zitten om mijn gedachten tot rust te krijgen, maar juist stevig bewegen en verbinding maken met een ander. Lekker mijn gedachten op nul en gáán op het ritme van de muziek. Mij overgeven aan de flow. Want tijdens een intense dans met mijn danspartner heb ik écht geen tijd om aan werk of problemen te denken. Mijn lichaam heeft zóveel geluksstofjes aangemaakt dat ik mij aan het einde van de avond als herboren voel en ik met nieuwe energie een nieuwe (werk)dag in ga.

  0 Comments

Photo crop (passport)

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player