• JIJ kan je steentje bijdragen

  Toen ik nog een kind was, was ik al actief bezig met bewust leven, om op een positieve manier iets bij te dragen aan onze wereld. Ik las bijvoorbeeld het boek “50 eenvoudige dingen die kinderen kunnen doen om de wereld te redden”.

  Vanaf mijn puberteit kocht ik de meeste cosmeticaproducten al bij Yves Rocher of de Tuinen omdat ze gemaakt zijn van plantaardige producten en een kleine ecologische voetafdruk achterlaten. Goed voor mij en goed voor het milieu.

  Vanaf mijn twintiger jaren ben ik ook bewuster met voeding omgegaan. Ik koop zoveel mogelijk biologische en fair trade voeding, eet zeer weinig vlees en vis en maak sinds dit jaar elke ochtend een gezonde groene smoothie. Hierdoor draag ik mijn steentje bij aan een proces dat is gebaseerd op respect voor mensen, dieren, de wereld en mijzelf.

  Tuurlijk zijn biologische producten duurder maar als je je focust op de aanbiedingen valt het best mee. Ik doe zelf regelmatig inkomen bij Ekoplaza.

  Ook heb ik een groene en duurzame bank gekozen waar ik mijn geld heb ondergebracht, namelijk de Triodosbank.

  Dit is geen betoog om te laten zien hoe “goed” ik bezig ben maar wel om je er bewust van te maken dat ook JIJ wat kan doen om bij te dragen aan een mooiere wereld voor jezelf en voor ons allemaal. Je hebt veel invloed door de keuzes die je maakt.

  Met iedere Euro die je bezit, heb je invloed. Investeer jij je geld in bedrijven en producten die slecht zijn voor je gezondheid en het milieu of investeer jij je geld in bedrijven en producten die juist goed zijn voor jou en de wereld om je heen? Ondersteun de bedrijven die hun geld verdienen op een manier waar jij achter kunt staan.

  JIJ hebt dus veel meer invloed dan je denkt! Door bewuster te leven inspireer je andere mensen om dat ook te doen en zo help je actief mee aan een schonere en eerlijkere wereld.

  Ben je geinteresseerd in meer inspirerende informatie?

  Read more...

  0 comments

 • 4 tips na het overlijden van een dierbare

  Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het verlies van een dierbare.

  Voor mij was dat in oktober 2009 toen mijn vader plotseling overleed.

  Iedereen gaat op zijn/haar eigen manier om met het verlies. Er is niet één manier.

  Uit eigen ervaring wil ik graag wat tips met je delen die mij destijds heel erg geholpen hebben:

  1. Deel je gevoelens/emoties met iemand/mensen die je vertrouwt. Blijf er niet alleen mee rondlopen. Zoek zo nodig professionele hulp. Leg eventueel voor jezelf een dagboek aan waar je al je gevoelens in opschrijft.

  2. Richt een speciaal plekje in voor jouw overleden dierbare. Ik heb zelf een mooi altaar gemaakt waar ik foto’s van mijn vader heb staan, kaarsjes en een wierookhouder waar ik iedere dag een wierookstaafje brand. Dagelijks sta ik even voor het altaar en maak ik vanuit mijn hart contact met mijn vader en bedank ik hem voor wat er op dat moment in mij opkomt en stuur ik hem liefde vanuit mijn hart (aangezien ik erin geloof dat alleen zijn lichaam is gestorven en niet zijn ziel wat inhoudt dat het wezenlijke niet verloren is).

  3. Sta ook eens stil bij welke mooie nieuwe ervaringen er (zijn) ontstaan na het overlijden van je dierbare. Een medaille heeft altijd 2 kanten. Iets intens verdrietigs kan aan de andere kant op een ander vlak ook vaak weer iets heel moois opleveren. In mijn geval is de band met mijn zusje bijvoorbeeld duidelijk verbeterd/ verdiept. Verder heeft een hele goede vriend van mijn vader en zijn familie ons over mijn zusje en mij ontfermd toen we van alles moesten regelen na zijn overlijden aangezien mijn ouders gescheiden waren. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een mooie vriendschap. Wij zijn altijd welkom daar en we ervaren heel veel steun van deze familie terwijl we ze voorheen eigenlijk niet goed kenden.

  4. Bedenk dat tijd alle wonden heelt. Natuurlijk zullen er altijd moeilijke momenten blijven, zeker rond bepaalde speciale dagen maar voor de meeste mensen geldt dat ze makkelijker met het verdriet om kunnen gaan naarmate er meer tijd over heen is gegaan. Ook daarin is geen standaardtijd te noemen, dat is voor iedereen anders.

  Read more...

  0 comments

 • Omgaan met Tegenslagen: 10 Tips

  Vroeg of laat zal je te maken krijgen met tegenslagen in je leven. Of misschien heb je er nu al mee te maken. Je wordt bijvoorbeeld ontslagen, verliest een dierbare, je relatie gaat uit, je wordt ziek. Tegenslagen horen bij het leven. Hoe kun je op een positieve manier met tegenslagen omgaan?

  1. Probeer om iets positiefs te zien in de situatie

  Door in tegenslagen op zoek te gaan naar de positieve kanten van de gebeurtenis kan het dragelijker voor je worden. Doe je best om iets positiefs te zien. Doordat je werkeloos bent heb je bijvoorbeeld eindelijk tijd voor dingen waar je normaal gesproken nooit aan toekomt.

  2. Geloof dat alles met een reden gebeurt

  Ga er vanuit dat deze gebeurtenis jou overkomt om je te laten groeien. Dit besef geeft hoop en steun. Kijk dus vooruit en vertrouw erop dat elke tegenslag jou een sterker en wijzer persoon zal maken. Beschouw iedere tegenslag als een kans.

  3. Schrijf

  Wie zijn gevoelens van zich afschrijft kan beter omgaan met problemen. Door te schrijven orden je je gedachten en krijg je een beter overzicht.

  4. Besef dat alles tijdelijk is

  Je leven en de problemen in je leven zijn tijdelijk. Je probleem zal ooit verdwijnen, het is niet permanent. Kijk maar eens terug op je leven en besef dat er in het verleden problemen zijn geweest die toen heel groot leken maar nu totaal verdwenen zijn.

  5. Relativeer

  Probeer je problemen en tegenslagen te relativeren. Plaats ze in een groter geheel. Als je jezelf bijvoorbeeld eens verplaatst naar de maan en vanaf daar naar jou als stipje ergens op de wereld kijkt met jouw probleem, ervaar je mogelijk al dat je probleem minder intens aanvoelt. Het helpt om vanaf een afstand naar je probleem te kijken. Besef daarnaast dat jij niet de enige bent die dit probleem heeft. Er zijn ontzettend veel anderen die op dit moment soortgelijke problemen als jij ervaren ook al ken je ze misschien niet persoonlijk.

  6. Ontspan je lichaam

  Door bijvoorbeeld te gaan sporten, dansen, naar rustgevende muziek te luisteren of comedy’s te kijken. Lachen is een geweldige manier om je lichaam te ontspannen. Je problemen voelen meteen veel lichter aan.

  7. Neem iemand in vertrouwen

  Deel je problemen en gevoelens met anderen. Dat maakt dat je probleem lichter aanvoelt.

  8. Wees dankbaar

  Wees dankbaar voor wat er wél goed gaat in je leven. Schrijf dagelijks 10 zegeningen op en je zult je als het goed is een stuk beter voelen iedere dag.

  9. Kijk vooruit

  Alles wat geweest is komt niet meer terug. Accepteer de situatie zoals die is en kijk hoe je er het beste van kan maken.

  10. Lees boeken die je kunnen helpen om beter met tegenslagen om te gaan

  Onderstaande boeken kunnen je helpen in tijden van tegenslagen.

  Veerkracht of Omgaan met tegenslag

  Op jouw geluk!

  Read more...

  0 comments

 • Leef het leven van je dromen! (4 tips)

  Leef jouw Droomleven: 4 tips!

  Iedereen heeft wel een bijzondere droom voor de toekomst. Bijvoorbeeld het maken van een wereldreis, een eigen bedrijf opstarten of op vroege leeftijd stoppen met werken. Wat doe jij op dit moment iets om je grootste dromen werkelijkheid te maken? Veel mensen koesteren dromen die ze reserveren voor ‘later’. Het liefst zouden ze hun droomleven nu al leven, maar vaak schuiven mensen de realisatie van hun grootste dromen voor zich uit vanwege ervaren belemmeringen. Het kan zijn dat je bang bent voor de veranderingen, de onzekerheid of je denkt dat je het niet kan. Leef jij op dit moment je droomleven? Zo nee, hierbij 4 tips!

  1. Maak je dromen concreet

  Veel dromen zijn vaag. De meeste mensen koesteren een vaag idee over wat ze graag zouden willen. Pas als je écht weet wat je wilt, kun je beginnen met de verwezenlijking van je droomleven. Maak tijd vrij om eens vrijuit te brainstormen hoe jouw ideale leven eruit ziet als je bijvoorbeeld 30 miljoen zou winnen en geld geen belemmering is bij het vormgeven van jouw droomleven. Schrijf je inzichten op.

  2. Maak een Visionboard

  Als je weet wat je precies wilt, is het belangrijk om je bewuste en onderbewuste brein heel duidelijk te maken wat je precies wilt. Een heel krachtige methode hiervoor is het maken van een Visionboard. Je zoekt plaatjes en powerwoorden (zoals” intens geluk”, “diepe liefde” of “vrijheid”) en plakt deze op een groot vel papier. Het belangrijkste is dat je een heel goed gevoel krijgt als je naar jouw Visionboard kijkt.

  Mijn eerste Visionboard maakte ik in mei 2011. Iedere ochtend en avond nam ik de woorden en beelden goed in mij op. Al na ca 3 maanden begonnen er positieve veranderingen in mijn leven plaats te vinden in de richting van mijn droomleven en na 6 maanden ontmoette ik mijn huidige partner die precies overeenkwam met de gevoelens die ik op mijn Visionboard had gevisualiseerd (en waar ik nu nog steeds mee samen ben).

  3. Schrijf een actieplan

  Het Visionboard werkt voornamelijk op je onderbewuste in. Wil je écht snel resultaat zien, zorg dat je dan ook een concreet actieplan maakt. Het realiseren van je droomleven kun je gewoon zien als een groot project. Je zult onderzoek moeten doen naar de haalbaarheid en mogelijkheden, in contact komen met de juiste mensen, keuzes maken en je motivatie hoog houden. Schrijf alles op wat nodig is om jouw droomleven te realiseren. Welke informatie op internet heb je nodig? Welke boeken kan je lezen? Welke cursussen/opleidingen kunnen je helpen?

  Misschien loop je bij het maken van het plan al meteen tegen je “obstakels” aan. Bijvoorbeeld onvoldoende tijd, geld of vaardigheden. Schrijf dit ook op als actiepunten: hoe kom je aan meer tijd, geld en vaardigheden? Wie kunnen jou inspireren op dit vlak? Er zijn genoeg mensen die net als jij gestart zijn in een situatie zonder tijd, geld of vaardigheden. Praat met mensen die al bereikt hebben wat jij wilt bereiken. Deze mensen kunnen je veel vertellen omdat zij het hele proces al hebben doorgemaakt. Op internet en in boeken zijn veel van dit soort verhalen van mensen te vinden. Schrijf het allemaal op. Pas als je je dromen omtovert naar doelen kun je in beweging komen. Nu je alles concreet hebt uitgewerkt, kan je je droom ook gaan delen met andere mensen die je kunnen helpen.

  4. Voer je actieplan uit

  Als je eenmaal de eerste stap hebt gezet, is het een kwestie van doorgaan. Als je niets doet zul je je droom nooit werkelijkheid zien worden. Maak een begin, zet iedere dag concrete stappen in de richting van jouw droomleven en haal je dromen op deze manier dichterbij. Geniet vooral ook van de reis, van alles wat je onderweg meemaakt en leert.

  Read more...

  0 comments

 • Passie!

  Ik had nooit een passie. Totdat ik er tien jaar geleden ineens tegenaan liep. En inmiddels wil ik niet meer zonder!

  Een jaar of tien geleden vroeg een vriendin of ik mee wilde naar een proefles salsa. Toevallig had ik tijdens de zomervakantie in Curaçao al wat mogen proeven van deze opzwepende dansstijl. Dus dat leek me wel wat. Maar dat viel even vies tegen. Tijdens die eerste lessen was er weinig opzwepends aan. Vooral frustratie en gestuntel. Na het eerste lesblok, twee maanden verder, besloot mijn vriendin te stoppen. Ik twijfelde, maar iets in mij was nieuwsgierig geworden en wilde wél verder. Doorzetten dus, want ondanks de frustratie werd ik ook heel blij van deze dans en de gezelligheid met de medecursisten tijdens en na de les.

  Een tijdje later nodigde een medecursist mij uit om mee te gaan naar een dansavond in de Winkel van Sinkel in Utrecht. We hebben aan één stuk door gedanst. Tot in de kleine uurtjes. Ik vond het gewéldig, veel leuker dan de lessen.

  Die avond was het begin van vele dansfeestjes die we samen zijn afgegaan. In de weekenden reden we het hele land door om salsafeestjes te bezoeken. Ik ontmoette steeds meer leuke mensen, werd steeds beter in dansen en na een half jaar was de frustratie verruild voor gevoel van intens genieten. Ik was verkocht. Blije en lachende gezichten overal om mij heen. Iedere keer weer met een andere man ‘spelen’, is ultieme vrijheid voor mij. De man leidt in de salsa en de vrouw volgt. Ik geef me inmiddels graag helemaal over aan de danspartner in kwestie, want alleen dán kan er iets magisch ontstaan. Allebei volledig opgaan in de muziek, alsof er geen tijd bestaat. Alleen maar genieten. In een geweldige flow komen waarvan je hoopt dat die nooit voorbij zal gaan.

  Op momenten dat ik het op mijn werk of privé heel druk heb, maak ik ruimte om te gaan dansen. Salsa is een soort meditatiemoment voor mij, wat de werkdruk en stress vermindert. Niet met gesloten ogen, stil en alleen op een kussentje zitten om mijn gedachten tot rust te krijgen, maar juist stevig bewegen en verbinding maken met een ander. Lekker mijn gedachten op nul en gáán op het ritme van de muziek. Mij overgeven aan de flow. Want tijdens een intense dans met mijn danspartner heb ik écht geen tijd om aan werk of problemen te denken. Mijn lichaam heeft zóveel geluksstofjes aangemaakt dat ik mij aan het einde van de avond als herboren voel en ik met nieuwe energie een nieuwe (werk)dag in ga.

  BOEKENTIP: Klik hier voor het boek "de Passietest"

  Read more...

  0 comments

Photo crop (passport)

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player